Kinderdagverblijf ’t Slag
Kinderdagverblijf ’t Slag is gehuisvest in het multifunctioneel centrum ’t Slag aan het Sandelingplein in Rotterdam-Zuid. Dit moderne gebouw biedt plaats aan drie babygroepen en drie peutergroepen. Ook is er een grote buitenruimte waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Bij ’t Slag besteden we veel aandacht aan gezonde voeding. We bieden de kinderen ontbijt en een versbereide warme maaltijd (halal) tussen de middag. Het ontbijt, de warme maaltijd en vers fruit zijn in het tarief inbegrepen, net als babyvoeding (Nutrilon) en luiers (Pampers & Kruitvat).

Kleine, horizontale groepen
Kinderdagverblijf ‘t Slag werkt met kleine horizontale groepen (baby’s van 0 tot 2 jaar en peuters van 2 tot 4 jaar). Hierdoor is het leeftijdsverschil tussen de oudsten en de jongsten klein en kunnen we meer leeftijdsgerichte activiteiten en materialen aanbieden. De pedagogisch medewerkers kunnen specifieke kennis van de ontwikkeling van kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie toepassen en zo de juiste aandacht geven.

Peuteropvang
In kinderdagverblijf ’t Slag bieden we in drie groepen Voorschoolse Educatie (VE), aan peuters van 2 tot 4 jaar die nog niet leerplichtig zijn. We werken aan de ontwikkeling van de peuters via het VE-programma Peuterplein, met aandacht voor taal, sociaal communicatieve vaardigheden, de eenvoudige beginselen van het rekenen en motoriek. Zo kunnen kinderen op een speelse manier hun achterstand inhalen, voordat ze naar school gaan.

Gezonde opvang
Het stimuleren van een gezonde leefstijl bij kinderen, wordt ook wel ‘gezond opvoeden’ genoemd. Gezond opvoeden betekent kinderen van jongs af aan leren, gezond te eten en bewegen. We hechten daarom veel waarde aan gezonde voeding; ontbijt, versbereide maaltijden, en gezonde tussendoortjes. Ook zorgen we voor een afwisselend programma om met de kinderen te bewegen. Zo doen we regelmatig met de kinderen aan peuterdans en yoga.

Liefde voor taal en lezen
Bij kinderdagverblijf ’t Slag gaan de kinderen wekelijks op bezoek bij de naastgelegen bibliotheek. De kinderen, van baby’s tot peuters, gaan op ontdekkingstocht door de bibliotheek. Zo geven we ze al vroeg en spelenderwijs, de liefde voor taal en lezen mee. Via het programma Boekstart, is er ook voor de allerkleinsten aandacht voor het samen bekijken van boekjes.

Team
Kinderdagverblijf ’t Slag heeft een vast team van zeer enthousiaste en ervaren pedagogisch medewerkers met uiteenlopende werkervaring en leeftijden. Alle pedagogisch medewerkers zijn geschoold op MBO/HBO niveau. Ondersteunende praktische taken zijn uitbesteed. Er is bijvoorbeeld elke dag een schoonmaakster aanwezig in kinderdagverblijf ’t Slag Zo zorgen we ervoor, dat de leidsters zich volledig kunnen richten op hun pedagogische taken.

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 07:30 – 18:30.
Vervroegen naar 07:00 uur behoort tot de mogelijkheden.

Kinderdagverblijf ’t Slag
Sandelingplein 16G
3075 AG Rotterdam

KvK nummer: 54583985
LRK nummer: 236792416